رییس جمهوری گفت: همانطور که بارها گفته ایم در برنامه دفاعی کشور جایی برای سلاح کشتارجمعی از جمله سلاح هسته ای وجود ندارد و این نظر قاطع نظام است.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نمیخواهد دارنده سلاح هستهای باشد، نمیخواهد نگهدارنده سلاح هستهای باشد و به طریق اولی هیچ وقت نمیخواهد از سلاح هستهای استفاده کند.
رییس جمهوری گفت: این نه نظر امروز ما هست و نه نظر ۲ و سه و چهار سال پیش ما است، آن مقدار که یادم است از سال ۱۳۷۰ بارها و بارها خدمت مقام معظم رهبری صحبت کردم در آن مقطع آیتالله هاشمی رییسجمهوری بود با او در شورای امنیت ملی صحبت کردم همیشه نظر واحد بوده است که ما دنبال سلاح هستهای نخواهیم بود بلکه در پی فناوریهای صلحآمیز هستهای خواهیم بود که حق ما هست.
نمیخواهیم فعالیت مخفی هستهای داشته باشیم
روحانی اظهار کرد: ما عضو NPT هستیم، با آژانس به صورت پادمان قرارداد داریم و این پادمان را اجرا میکنیم و تاکنون هم اجرا کردیم. نمیخواهیم فعالیت مخفی هستهای داشته باشیم، نه دیروز و امروز نه فردا و این تصمیم قاطع جمهوری اسلامی ایران است.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: آمریکا، اروپا و سازمان ملل بخواهد یا نخواهد، اگر همه دنیا به ما بگویند خیلی خوب است ایران سلاح هستهای داشته باشد، نظر ما تغییر نمیکند. نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا اعلام کردند و همان عهدی است که ما در ان پی تی و پادمان بستیم ما از این عهد خارج نخواهیم شد.
وی یاد آور شد: جمهوری اسلامی ایران همیشه نشان داده است، هر پیمان و عهدی را اگر امضا و قبول کرد پای آن تا آخر میایستد و در موضوع هسته ای هم چنین خواهد بود.
رییس جمهوری برجام را حاصل ماه ها تلاش و پیگیری بین ایران و ۶ کشور بزرگ دانست و گفت: این توافق به سادگی بدست نیامده است و امروز هم ما برجام را به همان شکل که در ۲۳ تیرماه ۹۴ تصویب شد قبول داریم، هیچ تغییری در آن را نمیپذیریم و روی عهد خود هم ایستادهایم.
همه دنیا بدانند برجام را به همان شکلی که هست قبول داریم
روحانی با بیان اینکه این کار به سادگی به دست نیامده است، خاطرنشان کرد: مذاکرات فراوانی از سال ۱۳۸۲ جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد و در ادامه این مذاکرات به ۳ به علاوه ۳ تبدیل شد و ادامه یافت و سالها طول کشید. در سال ۹۲ نیز با رای مردم ما وارد تعامل شدیم.
وی تاکید کرد: رای سال ۹۲ بر مبنای تعامل سازنده و اعتدال بود که این قابل تغییر نیست. مردم به این دو اصل مهم یعنی اعتدال و تعامل سازنده گسترده رای دادند و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند که اعتدال متن قرآن است که در قرآن میگوید “و کذلک جعلناکم امّة وسطی” یعنی ما امت وسط هستیم، ما دنبال تعامل سازنده هستیم.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: برجام در سایه این سیاست با مذاکرات و شکل جدید در سال ۹۲ شروع شد و در ۲۳ تیرماه سال ۹۴ به امضا رسید که غیرقابل تغییر است و به آن دست نخواهیم زد. همه دنیا بدانند که ما برجام را به همان شکلی که هست قبول داریم.
روحانی افزود: وقتی ترامپ با فشار اسراییل و عربستان و تندرهای داخل آمریکا از برجام خارج شد، ما در آخر شهریور در سازمان ملل در اولین روز اجلاس مجمع عمومی بود و ترامپ سخنرانی کرده بود و من هم بنا بود فردا صبح سخنرانی کنم، او بعد از نطق خود تا بعدازظهر هشت بار برای من پیغام داد که ترامپ میخواهد با فلانی ملاقات کند و به هر قیمتی شده این ملاقات باید انجام شود که ما این هشت بار پیغام و نوبت را رد کردیم و گفتیم ما با اینها ملاقاتی نداریم.
رییس جمهوری ادامه داد: شب رییس جمهور فرانسه آقای مکرون به من زنگ زد و گفت من الان از پیش ترامپ میآیم و از شما میخواهم قبول کنید که یک ملاقات به هر صورت یک نفره، سه نفره یا چند نفره داشته باشید که من رد کردم. چندین رییس جمهور در هتلی که محل اقامت من بود آمدند و پیشنهاد کردند که ترامپ میگوید اگر دو کلمه در این برجام بگذاریم من همین الان اعلام می کنم که برجام را قبول دارم و بر میگردم. آن دو کلمه این است که ما بعدا درباره مسئله موشک و مسائل منطقه مذاکره کنیم و این پیام را روز بعد آقای مکرون از طرف ترامپ آورد.
وی اضافه کرد: من تاکید کردم به هیچ عنوان برجام یک کلمه اضافه و کم نمیشود. رییس جمهور فرانسه به من گفت که شما قبول کنید راجع به این دو مساله مذاکره شروع شود، الان هم که نمیخواهد اضافه شود، ممکن است مذاکره چند سال طول بکشد. گفتم نه ما اصلا مذاکره ای نداریم. ما درباره مسئله موشکی و دفاعی و منطقه با آمریکا و ۱+۵ بحثی نداریم.
روحانی تاکید کرد: اروپا بداند اگر ما میخواستیم مسئله موشکی و منطقه را نه این که اضافه کنیم بلکه به عنوان بحث برای آینده قبول کنیم ترامپ همان اول برگشته بود. پیغام رسمی او است. خودتان هم که می دانید پیام آورندهام که شما بودید. بنابراین در برجام آنچه که مورد نظر شما است چیزی اضافه نخواهد شد. نه راجع به منطقه نه راجع به سلاح و دفاع ایران همین برجامی که هاست یا می پذیرید یا قبول نمی کنید.
وی ادامه داد: در سال بعد یعنی سال ۱۳۹۸ که نیویورک رفتم که محل اقامت من تبدیل به مرکز اصلی ملاقات های سازمان ملل شد به قول یک مقام سازمان ملل گفت که شما محل سازمان ملل را تغییر داده اید. همه رفت و آمدها و رسانه ها به محل هتل اقامت ما می آمدند که تمام مقامات اروپایی که در نیویورک بودند بدون استثناء به ملاقات من آمدند و مذاکره کردند و همه هم اصرار داشتند که جلسه ۱+۵ در نیویورک تشکیل شود و ترامپ حضور پیدا کند و من هم حضور پیدا کنم.
رییس جمهوری یادآور شد: حرف آنها این بود که بعد از این جلسه ترامپ اعلام خواهد کرد که به برجام بر میگردد. من گفتم حاضرم در این جلسه شرکت کنم، ۱+۵ هم اشکالی ندارد به شرط این که قبل از جلسه ترامپ اعلام کند که به برجام برگشتهام بعد ما این جلسه را برگزار میکنیم.
وی اضافه کرد: همه این اختلاف قبل و بعد بود. بعضیها میگویند این قبل، این بعد، در واقع این اول همهاش بحث اول و دوم بود. اگر اول و دوم نداشتیم آن جلسه را در سال ۹۸ برگزار میکردیم. اصلا تعدادی از سران دنیا آمده بودند آنجا به خاطر همان جلسه که ۱+۵ در سطح سران تشکیل شود.
رییس جمهوری گفت: حرف ما از ابتدا کاملا روشن است. ما از سال ۹۲ تا امروز هیچ منطق و مسیرمان را تغییر ندادیم. البته در برجام خیلی با یکدیگر بحث کردیم اما در نهایت آن چیزی که پذیرفته شده است چیزی نیست که قابل مذاکره دوباره باشد. ما درباره برجام مذاکره نخواهیم کرد. برجام باید اجرا شود. البته در نحوه اجرای آن میشود رایزنی کرد که چگونه بهتر اجرا شود.
روحانی با اشاره به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانونی که مجلس شورای اسلامی درباره مساله هستهای تصویب کرده، فارغ از این که نظر دولت چیست که البته دولت نظر خود را به صراحت همان زمان اعلام کرده است، چون امروز به صورت قانون هست، دولت قانون را در چارچوب آیین نامهای که مصوب کرده، اجرا خواهد کرد و یکی از مواد این قانون بند ۶ آن است که میگوید از زمان لازم الاجرا شدن یعنی از ۵ اسفند ما از پروتکل الحاقی که داوطلبانه قبول کرده بودیم خارج میشویم و بین ما و آژانس آنچه اجرا می شود براساس پادمان خواهد بود این اجرا شود هیچ مساله مهمی بوجود نمیآید
بازرسان آژانس را بیرون نمیکنیم
وی ادامه داد: تبلیغات خارجی که شروع کردند «بازرسان آژانس را بیرون میکنند» چنین چیزی نیست و ما بازرسان آژانس را بیرون نمیکنیم. چرا حرف دروغ میزنید. نه تنها بازرسان آژانس را بیرون نمیکنیم که حتی مدیرکل آژانس هم از ما خواسته است که به تهران بیاید، می تواند به تهران بیاید مذاکره کند میتواند مذاکره نکند ما در این زمینه اصلا بحثی نداریم.
رییس جمهوری یادآور شد: ممکن است بیاید تهران حرف هم می زنیم مذاکره هم می کنیم بحث این نیست که فعالیت هسته ای ما بدون نظارت باشد. این حرف باید دقیق زده شود که اگر کسی بگوید بازرسان را بیرون میکنیم معنای آن در دنیا این است که ما دنبال سلاح می رویم یعنی چیزی که دنیا می فهمد این است.
روحانی تاکید کرد: ما هیچ زمانی دنبال سلاح نیستیم بنابراین هیچ وقت بازرسان را بیرون نمیکنیم. در چارچوب پادمان هستند و فعالیتهای ما را نظارت میکنند و گزارش میدهند و بحثی هم در این زمینه نداریم.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه پروتکل الحاقی یک مرحله فراتر از پادمان است، یادآورشد: در حال حاضر حدود ۹۰ کشور پروتکل الحاقی را قبول کردند و اجرا میکنند، ممکن است ما هم روزی اجرا کنیم یا در مجلس تصویب کنیم که بحث بعدی است.
روحانی در ادامه گفت: پروتکل الحاقی همانطور که از اسم آن هم مشخص است الحاق به آنچه که قبلا بوده شده است. پادمان اجرا خواهد شد و بازرسان آژانس هستند و آنها می توانند نظارت کنند و مشکلی در این جهت نداریم.
رییس جمهوری تاکید کرد: سخن اصلی این است که ما از اردیبهشت سال ۱۳۹۷ که آمریکا از برجام خارج شد اروپاییها از ما رسما درخواست کردند که مهلتی به آنها بدهیم که من اعلام کردم ما یک مهلت چند هفتهای به شما میدهیم. این مهلت چند هفتهای مرتب با ما تماس گرفتند که بار دیگر این مهلت را تمدید کنید ما میخواهیم به یک چارچوب برسیم.
روحانی افزود: ما این مهلت را یک سال تمدید کردیم، برای این که هیچ حجتی باقی نماند و همه بدانند که پای عهد هستیم و نمی خواهیم لجبازی کنیم و می خواهیم مسائل حل شود. یک سال صبر کردیم آنها نتوانستند کاری انجام دهند. حالا یا نتوانستند یا نخواستند کاری انجام دهند.
رییس دولت دوازدهم ادامه داد: در بخش اقتصادی نه اما در بخش سیاسی از نظر تبلیغاتی اگر چه نه صریح ولی موضع می گرفتند و ترامپ را محکوم می کردند. در مسایل مهم هم زمانی که بحث سیاسی بود کمک و در کنار ما بودند.
هفت شکست سیاسی و حقوقی آمریکا
روحانی در ادامه گفت: ترامپ بیچاره هفت بار شکست خورد که البته شکستش بیش از ۷۰ بار است. در شورای امنیت سازمان ملل در سال ۹۷ شکست خورد و خود ترامپ هم شرکت کرد. همه علیه او و به نفع برجام و ایران صحبت کردند که این شکست اول مفتضحانه او بود.
وی افزود: در سال ۹۸ در شورای امنیت سازمان ملل آمد کاری انجام دهد که بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ اجرا نشود و دنبال این بود که تحریم تسلیحاتی ایران پایان نپذیرد که موفق نشد و کسی به او رای نداد و او با یک جزیره ماند واین بیاعتنایی عجیب سیاسی تاریخی برای آمریکا بود.
رییس جمهوری ادامه داد: دومرتبه طرح بعدی به اصطلاح اسنپ بک را مطرح کرد که آن هم هیچ کس نه این که رای نداد اصلا قبول نکردند در شورای امنیت محل بحث واقع شود. آمریکا ۳ بار حداقل در شورای امنیت مفتضحانه شکست خورده است، اگر در تاریخ نمونه ای دارید بیاورید که آمریکا ظرف چند ماه یا دو سال ۳ مرتبه در شورای امنیت سازمان ملل شکست خورده باشد.
روحانی یادآور شد: شکست دیگر در دادگاه لاهه است که حداقل ۲ مرتبه شکست خورده است. دادگاه حکم موقت صادر کرده است که آمریکا نمیتواند تحریم را در مواد دارویی و غذایی اعمال کند و آن را نقض کرده است و بار دیگر درباره صلاحیت بحث شده است که دادگاه آمده صلاحیت خود را برخلاف نظر آمریکا اعلام کرده است این هم دوبار شکست در دادگاه لاهه. چند ماه پیش هم در شورای حکام آمریکایی ها با کمک اروپایی ها آمدند که ما را شکست دهند و پرونده را به شورای امنیت ببرند که آن هم که شکست خوردند.
وی اضافه کرد: آن زمانی هم که آمریکا تلاش کرد اتحادیه اروپا را به خود ملحق کند باز هم شکست خورد. این هفت شکست آمریکا از لحاظ سیاسی و حقوقی است. آمریکا شکست خورد و از طرف دیگر همه هدفش این بود که در ایران کاری کند که ما را مستاصل کند و ما بگوییم آمریکا هرچه تو می گویی؟
روحانی تاکید کرد: آنها گفتند که اگر اینها تسلیم نشوند فروپاشی صورت خواهد گرفت که در سایه شهامت ملت و هدایت رهبری و ایستادگی ملت نه تسلیم شدیم و نه فروپاشی صورت گرفت. البته مردم رنج کشیدند چرا که جنگ اقتصادی بود و در جنگ هم رنج کشیدن و هم زخمی شدن هست. مردم ایستادگی کردند و آمریکا شکست خورد و برای تمام دنیا روشن است که آنها شکست خوردهاند.
رییس جمهوری یادآور شد: دمکرات ها همین گروهی که امروز در آمریکا سرکار آمدند بارها گفتند که فشار حداکثری درباره ایران غلط بوده و جواب نداده است. مقام های مختلف آنها قبل و بعد از انتخابات این را بارها اعلام کردند که هیچ راهی جز بازگشت برای آمریکا وجود ندارد.
به جای کاهش تعهدات ایران درباره برداشتن تحریمها صحبت کنند
روحانی با طرح این سوال که امروز مشکل چیست، گفت: دنیا به جای این که راجع به کاهش تعهدات ایران یا راجع به قانون اخیر مجلس شورای اسلامی حرف بزند در مورد برداشتن تحریمها صحبت کنند چرا که این کارها فرار به جلو است واقعیت اینها نیست. یک مشکل بیشتر وجود ندارد و آن تحریم ظالمانه و غلط است این تحریم را بردارند تمام می شود.
وی یادآور شد: من شب گذشته به یکی از مقامات اروپایی که تماس تلفنی داشتیم به او گفتم مشکل یک چیز بیشتر نیست. تحریم ظالمانه و غلط را بردارند همه چیز حل است.
رییس جمهوری گفت: امروز تحریم را بردارند فردا صبح به همه تعهداتمان عمل می کنیم. امروز تحریم را بردارند بعدازظهر ما به همه تعهدات عمل می کنیم. ما چند ساعت نیاز داریم که ببینیم که این تحریم برداشته شده و ظرف این چند ساعت راستی آزمایی هم می کنیم که این تحریم برداشته شده است یا خیر.
روحانی تاکید کرد: این مطلب را بالاترین مقام ایران رهبر معظم انقلاب به صراحت بیان کرده است. تکلیف روشن است و مسیر واضح است و مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: آمریکاییها به صراحت اعلام کنند ما هم به صراحت اعلام می کنیم. آمریکاییها یک قدم بردارند ما هم یک قدم برمیداریم. آمریکایی ها همه قدم ها را یکجا بردارند ما هم همه قدمها را یکجا برمیداریم. تدریج می خواهند اهلا و سهلا، مجموعه می خواهند اهلا و سهلا، نمیخواهند باز هم اهلا و سهلا، دعوا که نداریم. تکلیف روشن است.
رییس جمهوری بار دیگر تاکید کرد: مردم ما بدانند که مسیر را درست انتخاب کردیم. مردم ما تردید نداشته باشند راه را درست انتخاب کردیم. مردم شک نداشته باشند ما آمریکا را شکست دادیم. آمریکا ناچار است برگردد و راهی برای او وجود ندارد.
روحانی با بیان اینکه ما باید صبر و تحمل خود را به نهایت برسانیم، گفت: پست سر را بخواهی نگاه کنی بله خسته کننده است. جلو را که نگاه کنی میبینی که قله نزدیک است و خستگیها رفع میشود. بنابراین رسیدن به قله نهایی نزدیک است ما اهل لجبازی نیستیم برای این توافق و بازگشت به آن آمادهایم. به محض این که ببینیم تحریم ها برداشته شده است و ۱+۵ به تعهدات خود عمل میکند ما هم بلافاصله به همه تعهدات عمل خواهیم کرد.
درون زا و درونگرا بودن و مردمی بودن اقتصاد پایه اصلی اقتصاد مقاومتی است
رییس دولت تدبیر و امید اظهار داشت: ما نشان دادیم در اقتصاد مقاومتی چگونه عمل کردیم، اولین بار در سال ۹۳ یا ۹۴ این را نشان دادیم که کمترین رقم نفتی ما بود و به جای ۱۰ میلیارد دلار رقم پول نفت ما ۳۱ میلیارد دلار شد، این موضوع هیچ تاثیری در حرکت ما نگذاشت که این مسئله به خاطر اقتصاد مقاومتی بود.
وی یادآور شد: از این بالاتر در ۴ سال و نیم دیدند چگونه عمل کردیم با این کارنامه درخشان این سه سال که سه سال مقاومت و ایستادگی بود به خوبی ایستادگی و مقاومت کردیم، البته رنج و سختی هم برای مردم عزیز ما بود ما معتقدیم که راه همان اقتصاد مقاومتی است.
روحانی تاکید کرد: درون زا و درونگرا بودن و مردمی بودن اقتصاد پایه اصلی اقتصاد مقاومتی است، اقتصاد را به مردم واگذار کنیم در درون برای تولید فعالیت کنیم و برونگرا باشیم با دنیا در تعامل باشیم تولید با تعامل با جهان نتیجه و نهایی می شود برای این که ما به آن هدف نهایی برسیم راهی جز همدلی، اتحاد، انسجام و دوستی نداریم راه دیگری وجود ندارد ما باید بدانیم تضاد تقابل و انسداد ما را شکست می کشاند، کنار هم باشیم، با هم صحبت کنیم برادرانه با هم کار کنیم بددلی، بدزبانی، دشمنام و تهمت را کنار بگذاریم.
رییس جمهوری اظهار داشت: من مطمئنم پیروزی نهایی از آن ماست همان طور که در ۲۹ بهمن در تبریز پیروز شدیم امروز هم با مقاومت مردم ما پیروز نهایی هستیم.
قیام مردم تبریز رژیم شاه را مایوس کرد
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز گفت: لازم میدانم از مردم فداکار و فهیم ایران در روز ۲۲ بهمن که با شرایط کرونایی و با شکل جدیدبه همه جهانیان نشاط، حضور حماسی و علاقه و عشق خود را نسبت به امام راحل و همچنین انقلاب اسلامی به خوبی نشان دادند سپاسگزاری کنم.
رییسجمهوری ادامه داد: امروز ۲۹ بهمن یکی از روزهای مهم در تاریخ نهضت اسلامی است. در واقع اگر بخواهیم نهضت اسلامی را از آغاز روزهای اوج و مهم را بشماریم از دوم فروردین سال ۴۲ در مدرسه فیضیه، ۱۵ خرداد ۴۲، ۱۳ آبان ۴۳ و بعد روز بسیار مهم در تاریخ نهضت اسلامی در آبان ۵۶ و شهادت فرزند امام مرحوم حاج آقا مصطفی یک موج جدیدی در سراسر کشور به وجود آمد و در ۱۹ دی ماه منجر به قیام مردم شریف قم و کشتار مردم در روز ۱۹ دی؛ اگر قیام ۲۹ بهمن نبود این حرکت بزرگ در واقع منقطع شده بود بنابراین کاری که تبریز انجام و در تاریخ ماندگار شد اتصال حرکت بود.
وی گفت: ۲۹ بهمن اربعین ۱۹ دی بود. مبتکر اربعینها، اربعین پس اربعین مردم تبریز بودند، آنها به عنوان چهلم مردم قم در تبریز قیام کردند. مردمی که آن روزها در نهضت بودند کاملا یادشان هست که قیام مردم تبریز موج بلندی در نهضت اسلامی ایجاد کرد و یک ضربه بسیار مستحکمی بر امید رژیم بود. رژیم را مایوس کرد وقتی مردم تبریز به پا خواستند و قیام جانانه کردند. اگر قیام مردم تبریز نبود شاید انقلاب به آن صورتی که در ۲۲ بهمن سال بعد دیدیم پیروز شد به آن هدف مهم دست نمی یافتیم.
رییس جمهوری افزود: من از مردم شریف تبریز سپاسگذاری می کنم نه تنها به خاطر ۲۹ بهمن ۵۶ بلکه به خاطر همه روزهای سرنوشت سازی که مردم تبریز در آن مشارکت داشتند تا پیروزی انقلاب و دفاع مقدس ۸ ساله و امروز در مقابله با آمریکا و جنگ اقتصادی، همیشه تبریز حرکت آن یک حرکت سرنوشت ساز و تاریخ ساز برای ما بوده است.
روحانی اضافه کرد: امروز هم یکی از پشتوانه عظیم ملت ایران مردم تبریز، آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان و همه آذری زبان هستند که در شمال غرب کشور تلاش و ایستادگی میکنند.
مجلس شاکله بودجه را به هم نزند
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل تصویب اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: همه ما میدانیم که بودجه یکی از لوایح بسیار مهم سالانه دولتهاست و امسال ویژگیهای خاص خود را دارد، آخرین سال این دولت و اولین سال این مجلس است در آستانه سال ۱۴۰۰ هستیم و قرن بهتدریج تغییر میکند و در پایان قرن هستیم بنابراین بسیار مهم است که بودجه را به سامان برسانیم.
روحانی گفت: در قدم اول بودجه به مجلس رفت در کمیسیون تلفیق بحثهای مختلفی پیش آمد و تغییرات بسیار گسترده غیرقابل قبول از دیدگاه دولت در بودجه به وجود آمد. خوشبختانه نظر دولت را مجلس هم تایید کرد یعنی دولت آن تغییرات را قبول نداشت مجلس هم اعلام کرد که قبول ندارد و گزارش کمیسیون تلفیق را رد کرد
وی افزود: بعد از آن دو راه وجود داشت یا راه اینکه هیات رییسه مجلس، این گزارش را برای اصلاح نهایی به کمیسیون تلفیق برگرداند و راه دیگر اینکه به دولت برگرداند. شاید راه اول آسانتر بود ولی به هر حال مجلس راه دوم را انتخاب کرد.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: دولت هم به دلیل اهمیت این لایحه و اینکه این لایحه در زندگی و معیشت مردم، در تولید و تصمیمگیری اقتصادیهای کشور، شرکتهای بزرگ اقتصادی که نگاه همه آنها به بودجه است، در زندگی مردم مستمری بگیر و حقوقبگیر در وضع کالاهای مورد نیاز مردم تاثیرگذار است، ما در دولت یکبار دیگر بررسی کردیم و به نظراتی که کمیسیون تلفیق داشت هم توجه کردیم.
روحانی یادآور شد: ما در دولت با هماهنگی که با رییس مجلس انجام دادیم، قرار شد هیات کوچکی از طرف مجلس و دولت با هم تبادل نظر کنند که این اصلاحیه به گونهای باشد که هم مورد قبول دولت و هم مورد قبول مجلس باشد و این کار هم انجام گرفت.
وی تصریح کرد: برخی از اصلاحات مهمی که خود کمیسیون تلفیق انجام داده بود مورد توجه دولت هم قرار گرفت و در نهایت لایحه به صورت جدید تنظیم شد و اصلاحیه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. روز گذشته هم مجلس شورای اسلامی با یک رای قاطع کلیات این لایحه اصلاحی دولت را به تصویب رساند.
رییس جمهوری گفت: ما امیدواریم بقیه کارهایی که باید در کمیسیون انجام بگیرد سریع نهایی شود و به صحن علنی مجلس بیاید و امیدواریم آنچه که در مجلس تصویب میشود با این اصلاحیه اخیر دولت، که درواقع ما خیلی تعاملی با مجلس کار کردیم به همان صورت که البته ممکن تغییرات جزئی مورد نظر مجلس باشد تصویب شود و خدای نکرده تغییراتی حاصل نشود که شاکله به هم بخورد و ما دومرتبه بخواهیم به شورای نگهبان بگوییم که قابل قبول نیست.
روحانی من از نمایندگان مجلس تقاضا میکنم، ضمن اینکه نظرات آنها برای ما محترم است و نظرات آنها در لایحه دولت اعمال خواهد شد، طبق قانون اساسی به گونهای عمل کنیم وقتی در آخر کار وقتی در میآید به عنوان لایحه مصوب دولت باشد نه خدای ناکرده به عنوان طرح نمایندگان و انشاءالله این کار خواهد شد.
وی یادآورشد: همه امید ما این است که دولت، وزرا و خصوصا سازمان برنامه و بودجه که مسئول این کار در هماهنگی دولت و مجلس است، تلاشهای خود را ادامه بدهند و بودجه در اسرع وقت ممکن، در مجلس نهایی شود و ما آخر سال بتوانیم بودجه را دریافت کنیم، گرچه علاقمند بودیم در ماه بهمن آن را دریافت کنیم و آییننامههای آن را در اسفند بنویسیم. به هر حال انشاء الله به دست ما برسد که ما بتوانیم در پیشگاه شرمنده نباشیم.
- کد خبر 12064