حمیده نصرت آبادی
فیلتر شدن واتساپ و اینستاگرام موجب افزایش نصب فیلترشکن بر روی گوشی ها شده و کاربران بیشتری مجدد از تلگرام و توئیتر استفاده می کنند
از نظر کارشناسان ارتباطات فیلتر کردن راه چاره برای کنترل شبکه های اجتماعی نیست، بلکه یک مانع و سرعت گیر موقتی است که زحمت کاربران را زیاد می کند. طبیعی است که مردم به مرور زمان به فیلترینگ عادت کرده و راه دور زدن آن را پیدا می کنند.
وقتی که تلگرام فیلتر شد تعدادی از کاربران برای سهولت ارتباط به محیط واتساپ کوچ کردند و عده ای هم با استفاده از فیلتر شکن همچنان دارن از تلگرام و توئیتر استفاده می کنند.
سه هفته پیش پیام رسان واتساپ و اینستاگرام هم فیلتر شدند که موجب شد مردم برای استفادهٔ دائمی از فیلترشکن ها سوق پیدا کنند. از آنجایی که همه شبکه های اجتماعی خارجی و پیام رسان های پرطرفدار فیلتر هستند، کسانی هم که نسبت به استفاده از فیلترشکن تردید داشتند مجبور می شوند آن را در تلفن همراه خودشان نصب و استفاده کنند.
به احتمال زیاد با همه گیر شدن فیلتر شکن ها، پیام رسان های تلگرام و توئیتر و شبکه یوتیوب هم با استقبال بیشتری روبرو خواهند شد. در واقع فیلتر شدن واتساپ به نفع تلگرام و فیلتر شدن اینستاگرام به نفع یوتیوپ تمام خواهد شد.
با ادامه فیلترینگ، در نهایت اهرم فیلتر هم بی اثر می شود. تنها نتیجه فیلتر کردن این می شود که زحمت کاربران زیاد شده و بازار شرکت های ارائه دهنده فیلتر شکن رونق پیدا کند.
ما که ادعا می کنیم تحریم های آمریکا اثر ندارد، چطور از اهرم تحریم (فیلترینگ) برای کنترل شبکه های اجتماعی استفاده می کنیم.
به نظر می رسد تنها راهکار کنترل شبکه های اجتماعی و همراهی مردم با مسئولین، داشتن صداقت در گفتار، شفافیت در عملکرد و مهربانی با مردم است. رفتار های قهری و سلبی هیچ وقت نتیجه مثبت نمی دهد.
با توجه به این که زمزمه هایی هم در خصوص ارائه خدمات اینترنت رایگان و آزاد از طرف شرکت های خارجی شنیده می شود و این امر دیر یا زود محق می شود، بهتر است شورای عالی فضای مجازی و دیگر تصمیم گیران نسبت به سیاست های کلی این عرصه تجدید نظر اساسی بکنند.
- کد خبر 12723